WPL-10-AC-yksin

Omakotitalon maalämpösaneerauksessa on usein kyse siitä, että saavutettava 1500-3000 euron vuotuinen säästö aiempaan öljyyn tai sähköön verrattuna maksaa maalämpöhankinnan jo 5-10 vuodessa takaisin. Jos hankinta tehdään rahoituksella, takaisinmaksu hieman pitenee, mutta 1-2 lisävuoden jälkeen laitteisto on oma. Siis ilman etukäteissäästämistä. Yhä useammin maalämmön hankkineet harmittelevat juuri sitä, että jäivät aluksi säästämään investointia varten tai ajamaan öljypannua loppuun, eivätkä huomanneet laskea säästöjä ja tehdä  investointia jo vuosia aiemmin, jolloin säästöt ja takaisinmaksu olisivat alkaneet aiemmin. Edelleen monille tulee yllätyksenä kotitalousvähennyksen vaikutus. Vähennys tehdään verosta ( ei siis tulosta) , jolloin koko vähennys palautuu aikanaan veronpalautuksena.

 

RAHOITUS

Raaseporin Maalämpö  tarjoaa hankintaanne varten STIEBEL ELTRON rahoituksen, jonka lainanantajana  toimii Pohjola Pankki.  Rahoitus myönnetään ilman vakuuksia ja takaajia aina 30 000 euron kauppasummalle, mikä riittää jo suurenkin ok-talon maalämpöjärjestelmän hankintaan. Takaisinmaksu suoritetaan kuukausittain tasaerissä, pienin valittavissa oleva kuukausimaksu on 1,7 % lainasummasta.  Lainassa on mahdollisuus lyhennys – ja maksuvapaisiin kuukausiin.  Takaisinmaksua voidaan myös nopeuttaa ilman lisäkuluja.  Rahoituksen korot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia asuntolainan tapaan kun rahoitus kohdistuu kodin perusparannukseen. Rahoitus lasketaan Osuuspankin omistajajäsenille ja Helsingin OP Pankin asiakkaille mukaan OP-bonuksia kerryttävään asiointiin. Lainahakemus ei vaadi pankissa käyntiä, vaan tehdään  asiakaskäynnin yhteydessä.
Lisätietoja  saat Raaseporin Maalämpö Oy:n edustajalta.

 

PIC00001743-00

TUET

 

1. Kotitalousvähennys

Hankinnan työn osuudesta on mahdollista saada kotitalousvähennys, mikä 2014 alkaen on enintään 2400 euroa / v  laskusta jossa työn osuus on 5555 euroa.  Avioparilla vähennys on 4800 euroa vuodessa. Jos hankinta ajoittuu vuodenvaihteeseen  ja laskut maksetaan eri vuosina, tuki kasvaa vastaavasti. Kannattaa muistaa että vähennys  lasketaan verosta ja  koko summa palautuu aikanaan veronpalautuksena.
Katso lisätiedot oheisesta linkistä: www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys

 

 

2. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n myöntämät tuet

Valtiollinen ARA myöntää ajoittain rahoitusta tiettyjen erityisryhmien, kuten esimerkiksi vanhusten , vähävaraisten, sotainvalidien ym.  asuntojen perusparannushankkeisiin. Viimeksi haku oli maaliskuussa 2014. Mahdollisuus ja tuen soveltuvuuus kannattaa selvittää  kunnasta tai  ARA:sta ks linkki http://www.ara.fi


3. Maatalouden ja  puutarhojen tukimahdollisuudet

Maatalousyrittäjillä, kasvihuoneyrittäjillä ym. tuottajilla on mahdollisuus saada investointitukia  maatalousrakennusten  ja tuotantotilojen energiaratkaisuihin  ja ne  soveltuvat usein myös maalämpöjärjestelmien, ilma-vesilämpöpumppujen ja  aurinkolämpöjärjestelmien hankintaan.  Kysy lisää ELY-keskuksen  asiantuntijalta.

TIETOA MAALÄMMÖSTÄ

www.sulpu.fi